ITWatch

Klummer

Klumme: En jordnær fremtid: Nødvendigt at virksomhederne prioriterer ESG

Der er travlt, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling og indfri de ambitiøse klimamål for 2030 og 2050. Klimaforandringer og stigende forurening i store dele af verden øger behovet for en kollektiv indsats, hvor virksomhederne, investorerne og forbrugerne tager et endnu større ansvar end i dag, skriver Lars-Bo Klausen fra VMware Danmark i denne klumme.

Klumme: God it-sikkerhed er en presserende ledelsesudfordring

Cybersikkerhed er ikke længere en udfordring forbeholdt it-afdelingen. I takt med digitaliseringen er det blevet en ledelsesopgave, der i høj grad handler om at skabe en bæredygtig sikkerhedskultur, mener Peter Juul Jørgensen, Landechef i Lenovo Danmark, i denne klumme.

Klumme: 5G kan blive et stort løft i arbejdet med at være bæredygtige

Presset på implementeringen af 5G-netværk er stort. Det handler om store investeringer og store fremtidige gevinster. I de store 5G-investeringer, der er i gang, er det let at overse teknologiens potentiale for at forbedre bæredygtigheden, på flere forskellige niveauer. Det gælder ikke mindst, at reducere elforbruget, skriver Mari Nilsson Björkman fra SAS Institute i denne klumme.

Klumme: Tre ting politikerne bør lære af cyberkrigen i Ukraine

Ruslands invasion af Ukraine har på kort tid forandret det politiske landskab. Alt energipolitik til forsvarspolitik er meget omkalfatret på en måned. Cybersikkerhed er også kommet endnu højere op på dagsordenen, og regeringens strategi er allerede forældet. 

Klumme: Med digitalisering skal verden reddes

Klimakrisen skal løses gennem digitalisering. Kun ved hjælp af digitale løsninger kan vi få klarlagt præcis hvilke konsekvenser, hvilke handlinger får, og hvilke andre faktorer handlingerne får indvirkning på – og hvordan. Det skriver Anders Kofod-Petersen, dr. scient i kunstig intelligens, samt Cluster Lead IoT hos IT-Kartellet i denne klumme.

Klumme: Dette bør operatørerne være opmærksomme ved 5G

Med øget brug af indholdsrige realtidstjenester har telekomoperatører været nødt til at opgradere deres netværk med avanceret 5G-teknologi for at nå markedet med nye tjenester. De traditionelle indkomstkilder er blevet reduceret gennem øget brug af applikationer til blandt andet meddelelser, taleopkald og medietjenester.

Klumme: SMV:Digital kan styrke sikkerhedsprofilen i mange danske virksomheder

Gennem de seneste år er der blevet sat skub på udviklingen inden for cybersikkerhed blandt danske virksomheder. Regeringen præsenterede for nylig IT-sikkerhedspuljen SMV:Digital bestående af 50 mio. kr. som et proaktivt tiltag ift. at styrke bl.a. cybersikkerheden blandt små- og mellemstore virksomheder i Danmark.

Klumme: Det er svært at blive voksen

Hvordan modner man virksomheden uden at dræbe passionen, holdånden og DNA’et? I denne klumme forsøger Anders Holm Jørgensen, landechef i Unit4, at give svaret.

Klumme: Den offentlige sektor må ikke sakke bagud når det gælder digital suverænitet

Data og håndtering deraf er blevet et vigtigt og nødvendigt fokusområde for både virksomheder og den offentlige sektor. Men den stigende brug af data har samtidig betydet en strammere lovgivning, når det kommer til datalagring og styring. Det påvirker alle virksomheder, men den offentlige sektor er især hårdt ramt af regler og reguleringer, der skal overholdes.

Klumme: Stop alderstyranniet og åbn grænserne!

Arbejdsgivere i it-branchen skal stoppe klynkeriet, hvis de ikke har ansat en senior eller en udlænding og alligevel klager over at have tabt en ordre på grund af medarbejdermangel. Det mener C2ITs topchef Carsten Sixhøi i denne klumme.

1 - 25 af 287

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs