Professor: Der mangler regulering af den kunstige intelligens

Debatten omkring brugen af kunstig intelligens har taget en uheldig drejning væk fra det lovgivningsmæssige spørgsmål, og handler i stedet om dommedag, lyder det fra en professor fra Stanford.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Med den kunstige intelligens' indtog er der brug for en øget regulering og konkret lovgivning på området. Teknologien forandrer samfundet og vil drive en stor del af den fremtidige udvikling, men debatten kommer frem for regulering hurtigt til at dreje sig om dommedag og robotternes overtagelse.

Det skriver Version2 på baggrund af et 30 siders essay fra juraprofessor ved Stanford Ryan Calo.

I essayet argumenterer Ryan Calo for, at den kunstige intelligens allerede fylder en stor del af vores hverdag, hvad enten vi er klar over det eller ej, og det vigtige nu er at lave konkret regulering, som sikrer en ordentlig brug af teknologien.

"Lovgivere skal bedømme, hvilken form for ikke-fysisk eller indirekte skade, der kommer op på et niveau, hvis regulerings-standarder er nødvendige," skriver Ryan Calo i essayet og henviser til de mulige følger, hvis kunstig intelligens benyttes forkert eller i ond mening eksempelvis i finansielle transaktioner.

Ryan Calo påpeger, at der er behov for et politisk rammeværk, som sikrer korrekt brug af teknologien, men hæfter sig ved, at teknologien, i USA, nu ser ud til at have fået politikernes oprigtige opmærksomhed. Han påpeger desuden, at USA er bagefter både EU og Japan på området, hvor man allerede har nedsat kommisioner, som skal tage stilling til de politiske spørgsmål.

Nordnets nye børsrobot er for natteravne – men ikke de teknologiforskrækkede 

Nordnet laver aftale om kunstig intelligens 

Kina satser benhårdt på at blive førende inden for kunstig intelligens

Elon Musk: Kunstig intelligens er den største trussel mod civilisationen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea