ITWatch

IBM's cloud- og kunstig intelligens-aktiviteter skuffer igen

Omsætningen falder fortsat hos IBM, viser regnskab. Det er 21. kvartal i træk, at det sker for det amerikanske it-selskab.

Foto: Mark Lenihan/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske it-gigant IBM havde en lavere end ventet kvartalsomsætning i andet kvartal. Det viser selskabets regnskab, der blev offentliggjort efter børstid tirsdag.

Væksten i virksomhedernes højmarginale aktiviteter, der omfatter cloud computing og kunstig intelligens, har endnu ikke været i stand til at udligne de udgifter, som den ændrede strategi har påført virksomheden i skiftet fra traditionelle pc-produkter til mere avancerede aktiviteter med sigte på "skyen".

Omsætningen løb op i 19,3 mia. dollar, mens analytikerne havde ventet en omsætning på 19,5 mia. dollar.

Omsætningen fra de nye initiativer, som IBM kalder "strategiske imperativer", steg 5 pct. i andet kvartal.

Analytikere har udtrykt bekymring over, at IBM's aggressive investeringer på områderne ikke har kunnet øge indtægterne samlet set.

Omsætningen i IBM's teknologitjenester og cloud-platformsvirksomhed - der er IBM's største - faldt 5,1 pct. til 8,4 mia. dollar. Analytikere havde i gennemsnit ventet 8,6 mia. dollar ifølge data fra Factset.

Omsætningen i andre aktiviteter som software, hardware og konsulenttjenester var også vigende.

IBM's nettoresultat faldt knap 7 pct. til 2,33 mia. dollar i kvartalet, mens det justerede overskud per aktie var 2,97 dollar, hvor analytikerne havde estimeret 2,74 dollar per aktie.

Investorerne sendte IBM-aktien 2,8 pct. ned i eftermarkedet efter en stigning på 0,7 pct. i den ordinære handel.

/ritzau/FINANS

IBM indgår aftale om kunstig intelligens med Danske Bank 

Amazon og Microsoft sidder tungt på cloud-markedet 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs