ITWatch

Kina satser benhårdt på at blive førende inden for kunstig intelligens

Inden 2030 skal Kina være blandt verdens bedste til at udvikle teknologien bag kunstig intelligens. Det skal investeringer på adskillige milliarder dollar i de kommende år sørge for.

Foto: Colourbox

Kina har fremlagt en plan, der skal gøre landet til en af verdens førende inden for udviklingen af kunstig intelligens frem mod 2030. Det skriver New York Times.

Det skal ske ved at opbygge en lokal industri, som de kinesiske myndigheder vurderer vil få en værdi på 150 mia, svarende til 958 mia. kr. 

Så sent som i juni offentliggjorde lokalregeringen i Tianjin planer om at etablere en fond på fem mia. dollar til at understøtte AI-industrien.

Ifølge New York Times er Kinas lyst til at investere i den teknologiske udvikling af kunstig intelligens især blevet skubbet på vej, efter Googles AI-computer AlphaGo i maj besejrede verdens førende spiller inden for brætspillet Go, kinesiske Ke Jie. 

Iværksættere bag adfærdsalgoritme søger investorer 

Elon Musk: Kunstig intelligens er den største trussel mod civilisationen 

Mere fra ITWatch

Visma opruster i kommunerne og køber Sofus

Den opkøbsivrige norske Visma-koncern køber nu Aarhus-virksomheden Sofus Døgndata, der leverer cloud-løsninger til daginstitutioner. Selskabet venter flere opkøb på området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs