Aktiefald giver Preben Damgaards private selskab tocifret millionunderskud

Preben Damgaard mistede sidste år et tocifret millionbeløb på aktie- og obligationsmarkedet. Tabet giver røde tal på bundlinjen i selskabet Damgaard Company, men underskuddet bekymrer ikke Navision-milliardæren. "Så skulle jeg være bekymret hver anden dag," lyder det.
Foto: ESKESTAD MIK.jpg
Foto: ESKESTAD MIK.jpg

Uro på de finansielle markeder i slutningen af sidste år kostede Preben Damgaard dyrt, viser nyt regnskab fra Damgaard Company, som er Preben Damgaards private selskab. 

Preben Damgaard, som især er kendt for milliardsalget af Navision til Microsoft, ender således med et underskud på 19,6 mio. kr. i 2018 mod et overskud på 7,3 mio. kr. året før.

"Helt kort fortalt lå jeg i et lille plus de første tre kvartaler frem mod september, men som alle ved, var især december en dårlig måned, hvis man investerer i obligationer og aktier, og der tabte jeg omkring 20 mio. kr.," forklarer Preben Damgaard til ITWatch.

Underskuddet på knap 20 mio. kr. er dog ikke noget, der bekymrer Preben Damgaard, som i selskabet råder over en egenkapital på 708,9 mio. kr.

"Hvis man lavede regnskabet efter 1. kvartal i 2019, ville det vise et helt andet billede," siger han og henviser til, at aktiemarkedet "er skudt i vejret som en raket" i årets første måneder.

"Så jeg ved, at det efter 1. kvartal er mere end korrigeret."

Ifølge Preben Damgaard ville det ikke give mening, hvis decembers tab skulle give ham mange panderynker.

"Så skulle jeg være bekymret hver anden dag. Hvis man siger, at markederne helt statistisk stiger hver anden dag og falder hver anden dag, så skulle jeg være glad hver anden dag og bekymret hver anden dag – men nej, det er jeg ikke."

Investeringer i selskaber

Damgaard Company rummer Navision-milliardærens private forretninger, som i korte træk dækker over to aktiviteter.

Den ene handler om formueforvaltning af en stor del af Preben Damgaards formue, som via selskabet bliver investeret i obligationer og børsnoterede aktier, mens den anden aktivitet drejer sig om Damgaards investeringer i en række selskaber. Her har han eksempelvis smidt penge i Templafy, Dixa og Too Good To Go.

Resultatet for 2018 er dog ikke påvirket af Damgaards investeringer i de forskellige selskaber, da porteføljeselskaberne ikke løbende bliver værdijusteret, forklarer han.

"Investeringerne fylder ingenting. Hvis de havde fyldt noget, ville det være, fordi jeg havde solgt et selskab, som ville have aflejret et overskud, eller hvis et selskab var gået konkurs, og jeg havde haft et tab," siger Preben Damgaard og fortsætter:

"Men der er ikke nogen af mine investeringer, der er gået konkurs i 2018, og der er heller ingen af mine investeringer, der er solgt. Så regnskabet for 2018 afspejler udelukkende de finansielle markeder."

Preben Damgaard understreger dog, at sidste års underskud også er en smule påvirket af driftsomkostninger til it-drift, et par kontorer i København, revisor- og advokatregninger og løn til en administrativ medarbejder.

"Der er lidt drift i selskabet, men det er langt det mindste af det, og resten handler om, hvordan de finansielle markeder går."

Preben Damgaard: Templafy opfylder alle mine kriterier som investor

Navision-milliardær træder ind i Saxo Banks bestyrelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også