ITWatch

S vil undgå ny EFI-skandale med seks principper

Seks grundpricipper skal sikre den danske stat mod igen at havne i en it-skandale som EFI og Polsag, mener Benny Engelbrecht, finansordfører for Socialdemokratiet.

Foto: Line Ørnes Søndergaard/Polfoto/Arkiv

Det skal være slut med forkromede offentlige it-projekter, der ender dagene i skraldespanden og som fortrydelser, mener Benny Engelbrect, finansordfører i Socialdemokratiet. I Børsen præsenterer han kuren — seks grundprincipper:

For det første skal projekter opdeles og implementeres løbende. Dernæst skal der testes mere ud fra brugerens synspunkt. Tredje punkt handler om opgør med nulfejlskultur.

En ny it-enhed skal etableres for at tiltrække specialister, ligesom der skal være øget fokus på sikkerhed. Samtidig skal det offentlige blive en bedre indkøber.

Jørgen P. Bansler, professor ved Datalogisk Insitut, mener, at det overordnet er fornuftige forslag. Men "de er bestemt ikke nye," siger han til Børsen. Tilsvarende toner kommer fra Torsten Schack Pedersen, it-ordfører for Venstre, der som en del af regeringen sidste år præsenterede en ny it-strategi.

Skatteminister Karsten Lauritzen kender også lidt til it-skandaler. Det var således ham, der gav EFI det endelige dødsstød, og han har ligeså været ude at efterspørge et øget it-fokus blandt politikere.

"Digitalisering er nødt til at rykke op på den politiske dagsorden. Politikerne på Christiansborg interesserer sig ikke ret meget for digitalisering. Ikke ret meget for implementering af lovgivning," sagde han i marts.

IT-Branchen er tilfreds med statens nye strategi

Ordførere: Gode takter i regeringens it-strategi for staten

Statens It kan på sigt blive udliciteret

Nyt forskningscenter skal styrke offentlig it

Ny national handlingsplan skal sikre adgang til offentlige data  

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs