ITWatch

IT-Branchen er tilfreds med statens nye strategi

Den offentlige sektors nye it-strategi får positive ord med på vejen fra interesseorganisationen IT-Branchen.

Foto: Mark Thyrring

Der bliver uddelt roser fra it-selskabernes lobbyorganisation, IT-Branchen, i retning mod Christiansborg.

Årsagen er regeringens nye it-strategi, hvor man lægger op til at øge kontrollen med it-driften i staten.

"Det er rigtig fornuftigt, at regeringen med den nye it-strategi, fastholder fokus på at vedligeholde deres store it-portefølje, således at vi får mest muligt ud af systemerne i hele deres levetid," siger Birgitte Hass, direktør i IT-Branchen, i en pressemeddelelse.

Hun bider mærke i, at regeringen derudover også vil styrke it-kompetencerne i den offentlige sektor ved dels at efteruddanne statens mange generalister - Djøf'ere - og dels at tiltrække flere it-specialister.

"Det er altafgørende for det gode samarbejde om it-løsningerne, at både kunden og leverandøren har kompetencerne til at løfte opgaven. Derfor kan vi kun bifalde at staten vil styrke kompetencerne på it-området," lyder det fra Birgitte Hass.

Regeringen får dog også en løftet pegefinger med på vejen. Selv om det ikke er planen at hjemtage flere udviklingsopgaver til staten, så kan det være faren ved at øge fokus på koordinering og it-kompetencer, mener ITB.

"Jeg bemærker, at regeringen i strategien gør meget ud af ikke at falde i den fælde, der omhandler egen udvikling af it. Strategien understreger, at staten skal gøres til en bedre kunde, og det understreges, at det offentlige ikke må blive en konkurrent til det private it-marked. Det er et vigtigt signal, som vi vil holde dem op på løbende," siger Birgitte Hass.

Digitaliseringsstyrelsen: Vi skal trække kompetencer tilbage til staten

Statens It kan på sigt blive udliciteret

Digitaliseringsstyrelsen gør op med traditionel it-model

Nyt forskningscenter skal styrke offentlig it 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs