ITWatch

Regionernes it-kapløb går ud over patienterne

Regionerne skal lære af hinandens erfaringer, når det kommer til at vælge nye it-systemer til sundhedsvæsenet i stedet for at insistere på unikke, selvstændige løsninger. Det mener en tidligere lægefaglig direktør.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/

Der er stærke regionale og lokalpolitiske interesser på spil, når regionerne indkøber it-systemer til sundhedsområdet. Det betyder at man både trumfer Sundhedsstyrelsens retningslinjer, som skal sikre ensartede behandlingstilbud, og tilsidesætter løsninger med den bedste patientbehandling.

Det skriver Version2 på baggrund af et debatindlæg i Midtjyllands Avis fra Christian Møller-Nielsen, tidligere lægefaglig direktør i Region Midtjylland og regionsrådskandidat for Venstre.

Han kritiserer blandt andet Region Hovedstaden og Region Sjællands beslutning om at gå solo med deres eget elektroniske patientjournal-system Sundhedsplatformen i stedet for at vælge et system fra it-selskabet Systematic, som Region Midtjylland med tilfredshed har benyttet i over 10 år.

"Region Hovedstaden fravalgte tilsyneladende bevidst denne løsning og investerer i stedet mere end en milliard kroner i Sundhedsplatformen. Forsinkelser og driftsproblemer af dette IT-projekt har betydet, at de andre regioner har opgivet den løsning. Danmark står fortsat med flere forskellige elektroniske patientjournaler på forskelligt udviklingsniveau, og det er ganske enkelt tåbeligt," skriver Christian Møller-Nielsen i debatindlægget.

Kuldsejlede digitaliseringsprojekter skyldes nulfejlskultur og manglende tillid 

Professorer i hård kritik af Sundhedsplatformen 

NNIT undrer sig over fravalg i Region Syddanmark 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs