NNIT undrer sig over fravalg i Region Syddanmark

NNIT, der sammen med Epic står bag Sundhedsplatform, føler sig hårdt dømt, efter it-leverandøren er blevet fravalgt til Region Syddanmarks EPJ-udbud.
Foto: PR/NNIT
Foto: PR/NNIT

NNIT var sammen med samarbejdspartneren Epic ikke blandt de udvalgte, da Region Syddanmark i sidste uge udvalgte tre præ-kvalificerede leverandører til en ny EPJ-løsning.

Fravalget vækker undren hos NNIT’s topchef Per Kogut. Det skriver Computerworld.

"Vi havde da regnet med at komme i finalen. Vi synes, at det er meget overraskende, at man ikke har valgt at køre en så stærk spiller videre. Det er vildt overraskende. Det havde vi overhoved ikke forventet," siger Per Kogut til Computerworld.

Ifølge NNIT-chefen skulle selskabets bud ikke have været fyldestgørende og have mangler på referencesiden. Sidstnævnte til trods for NNIT og Epic med Sundhedsplatformen betjener et stort antal brugere og hospitaler i Region Hovedstaden.

Sundhedsplatformen uden skyld

Region Syddanmark har overfor ITWacth afvist, at hovedstadens dårlige erfaringer med it-systemet har spillet en rolle for, at NNIT og Epics bud er blevet siet fra i regionens EPJ-udbud.

"Det har ikke haft betydning. Det er nogle andre ting, der gør sig gældende, som handler om de udvælgelseskriterier, vi har stillet op," sagde adm. sygehusdirektør i Region Syddanmark, Niels Nørgaard Pedersen til ITWatch.

"Det handler bl.a. om den tekniske-, faglige- og organisatoriske kapacitet til at være den rigtige samarbejdspartner for Region Syddanmark," fortsatte han.

Foruden Epic er også CSC Scandihealth blevet vejet og fundet for let. Dermed står regionen nu tilbage med tre præ-kvalificeret budgivere fra hhv. CGI Danmark, Cambio Healtchare Systems og Systematic.

Region Syddanmark: Sundhedsplatformens problemer spiller ingen rolle for fravalg 

Region Syddanmark dropper leverandør af Sundhedsplatformen i nyt udbud 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

For abonnenter