ITWatch

Franskmænd øger spekulation i GN-kursfald

Den franske kapitalforvalter Exane Asset Management har ikke stor tiltro til aktiekursen hos danske GN Group i den kommende tid. 

Foto: PR/GN

Franske Exane Asset Management satser umiddelbart på kursfald i aktien i GN Group i den kommende periode.

I hvert fald har kapitalforvalteren øget sin andel af shortede aktier i GN Group til 0,89 pct. af den samlede udstedte aktiekapital fra tidligere 0,70 pct.

Når man shorter - eller går kort i - en aktie, låner man den af en anden aktionær for at sælge den på børsen i håb om at kunne købe den tilbage billigere senere grundet kursfald. På den måde kan man tjene differencen - minus et gebyr for at låne aktien samt eventuel kurtage.

Exane har siden starten af september gradvist øget sin andel af shortede aktier i GN Group fra lige godt 0,5 pct.

Det har dog ikke umiddelbart været nogen god forretning endnu, idet aktien siden 1. september er steget med godt 10 pct. Onsdag morgen stiger GN 1 pct. til 228,30 kr. og er dermed i spidsen af C20 Cap-indekset.

GN trak stikket hjem på aktiemarkedet efter positivt regnskab 

GN Audio klar til opkøb efter stærkt kvartal

Sydbank: GN-investorer kan sove trygt trods svagt salg hos rival 

GN-konkurrent misser både markedets og egne salgsforventninger

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs