ITWatch

GN trak stikket hjem på aktiemarkedet efter positivt regnskab

GN blev dagens vinder på aktiemarkedet efter regnskab, hvor Audio-delen klarede sig flot. Nets kunne også notere et lille plus.

GN Store Nord løb torsdag fra de andre aktier i eliteindekset C20.

"GN Store Nord landede i andet kvartal tæt på vores estimat, men lidt bedre end markedet generelt regnede med. Det er især headset-divisionen, Audio, der klarede sig godt. Og kursstigningen viser, at markedet var godt tilfreds," siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

GN Group realiserede en omsætning på 2393 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 386 mio. kr. i andet kvartal.

Til sammenligning ventede analytikerne ifølge Ritzau Estimates en omsætning på 2359 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 378 mio. kr. GN-aktien endte med et plus 6,3 pct. til 200,70 kr.

Samlet faldt C20 Cap-indekset torsdag 1,2 pct. til 1153,13.

Overtagelse rumlede fortsat

Da markedet åbnede torsdag morgen, fik Nets' regnskab en kølig modtagelse med tilhørende aktiefald. Men torsdag endte aktien med et lille plus i kursen på 0,3 pct. til 146,30 kr.

"Der er nok mindre fokus på regnskabet for andet kvartal, da det, der sætter aktiekursen, er den overtagelsesstory, der kører lige nu. Det er derfor, at aktien stiger," siger Mads Zink.

Nets kom ud af andet kvartal med en omsætning på 1919 mio. kr., mens resultatet før skat endte på 354 mio. kr. Analytikerne havde ifølge en prognose fra Ritzau Estimates forventet en omsætning på 1958 mio. kr. og et overskud før skat på 373 mio. kr.

/ritzau/FINANS

GN Audio-chef: Opkøb skal skabe ny vækst 

Opkøbsanalyse koster Nets millioner 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs