ITWatch

GN-konkurrent misser både markedets og egne salgsforventninger

Amerikanske Plantronics, der konkurrerer med GN Audio inden for headsets, formåede hverken at leve op til sine egne eller aktiemarkedets salgsforventninger i de første tre måneder af 2017.

Adm. direktør i GN Audio, Rene Svendsen-Tune. | Foto: PR/GN AUDIO

(Opdateret kl. 15.15 med citat og yderligere baggrundsinformation)

Plantronics havde i selskabets fjerde kvartal, der løb til og med udgangen af marts, et salg på 209 mio. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en omsætning på 215,6 mio. dollar.

Toplinjen var også lavere end ventet fra selskabet selv, da ledelsen havde sigtet efter et salg på 213-223 mio. dollar i perioden.

Sammenlignet med samme periode af 2016 er omsætningen faldet 0,4 pct., fremgår det af Plantronics regnskab.

Forbrugersegmentet dykker

Hvis man ser på produkterne, var der en vækst på 16-19 pct. inden for Unified Communications, der blandt andet dækker over ip-telefoni til virksomheder.

Til gengæld dykkede salget 10 pct. i segmentet henvendt mod privatforbrugere, hvilket blandt andet tilskrives et større end ventet sæsonmæssigt udsving.

Plantronics topchef, Joe Burton, hæfter sig ved, at der har været fin vækst over hele året trods en let skuffende udvikling i fjerde kvartal.

"Vi opnåede vores målsætninger for omsætning og lønsomhed for det skæve regnskabsår, og selv om omsætningen inden for forbrugerprodukter var svagere end ventet i fjerde kvartal, er vi tilfredse med at have øget salget i det segment med 10 pct. set over hele året," siger Joe Burton i en kommentar til tallene.

Indtjening overrasker positivt

Derimod var resultaterne bedre, når man kommer længere ned i tallene, da Plantronics kunne fremvise et justeret overskud per aktie på 0,81 dollar mod et estimat på 0,70 dollar og 0,64 dollar i samme periode af 2016.

For det kommende kvartal venter Plantronics en omsætning på 211-221 mio. dollar og en justeret indtjening per aktie på 0,70-0,80 dollar.

Det er lavere end aktiemarkedets forventninger, der ifølge Bloomberg lød på 0,85 dollar per aktie.

Hvordan det går hos rivalen GN Group, får man et indblik i på torsdag, når det danske selskab er på banen med sit regnskab for første kvartal.

I forretningsdivisionen GN Audio venter analytikerne ifølge Ritzau Estimates en stigning i salget til 816 mio. kr. fra 720 mio. kr. i samme periode året før, mens driftsoverskuddet før særlige poster ses stige til 107 mio. kr. 90 mio. kr.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs