GN Audio klar til opkøb efter stærkt kvartal

GN Audio kommer solidt igennem årets første kvartal, og topchefen melder selskabet klar til opkøb igen, hvis det rette dukker op.
Adm. direktør Rene Svendsen-Tune er overordentlig godt tilfreds med årets første kvartal.
Adm. direktør Rene Svendsen-Tune er overordentlig godt tilfreds med årets første kvartal.

GN Groups division for headset til professionelle og forbrugere, GN Audio, går frem i første kvartal med en vækst på 19 pct. og en driftindtjeningen på 14 pct. Det vækker stor tilfredshed hos selskabets topchef, Rene Svendsen-Tune.

"Jeg er overordentlig godt tilfreds med regnskabet. Det viser, at vi går frem over hele linien, at vi har en stærk finansiel udvikling og samtidig tager markedsandele," siger den adm. direktør for GN Audio til ITWatch.

Omsætning i årets første kvartal landede på 857 mio. kr. - en stigning på 137 mio. kr. sammenlignet med samme kvartal året forinden. Driftsresultatet blev på 103 mio. kr. i årets første tre måneder.

Fokus på vækst

Rene Svendsen-Tune siger, at GN Audio, der jagter en samlet vækstplan frem mod 2019, er klar til at foretage nye opkøb for at komme i mål.

"Det vil vi være klar til, hvis det rette dukker op. Vi har opkøbt det amerikanske selskab VXI sidste år, og det har allerede nu bidraget positivt," siger topchefen, der blandt andet har en mangeårig karriere i Nokia bag sig.

"Vi har netop integreret vores nye amerikanske selskab, og det viser rigtig positive takter, men den slags selskaber findes der ikke så mange af."

Selskabet har styrket GN Audios position på det amerikanske marked.

Rene Svendsen-Tune siger, at den største udfordring for GN Audio er en intensiveret konkurrence på de markeder, som selskabet agerer på. GN Audio er både inden for det professionelle marked for udstyr til kontormiljø samt udstyr til privatkunder, og det er det professionelle marked, der særligt viser gode takter.

GN Audio står blandt andet bag brandet Jabra, der er et veletableret mærke for forbrugerrettede headset.

GN Audio overrasker med toplinjevæksten - driften skuffer lidt 

GN-konkurrent misser både markedets og egne salgsforventninger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også