ITWatch

Sydbank: GN-investorer kan sove trygt trods svagt salg hos rival

Det svage regnskab fra Plantronics bør ikke give anledning til bekymring for fremtiden for investorerne i GN Group, lyder det fra Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank.

Aktieanalytiker i Sydbank Morten Imsgard. | Foto: PR/Sydbank

Selv om GN Groups konkurrent Plantronics har leveret et salgsmæssigt svagt regnskab, så bør det ikke for alvor give anledning til bekymring for investorerne forud for GN's regnskab torsdag.

Det vurderer Morten Imsgard, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Den amerikanske headsetproducent, der konkurrerer med GN's forretningsdivision Audio, kunne i mandagens regnskab mønstre et salg, som var svagere end selskabets egne og aktiemarkedets forventninger.

"Det kan på overfladen se lidt dramatisk ud, men man skal hæfte sig ved, at skuffelsen dækker over en svag udvikling i forbrugersegmentet, som er et skrumpende marked, der har været på tilbagetog de sidste par år," siger Morten Imsgard og fortsætter:

"Som investor skal man ikke være synderligt bekymret, når man læser en svag udvikling hos Plantronics. Der er ikke forventninger om, at det segment skal drive GN Audios vækst fremover."

Plantronics havde i selskabets fjerde kvartal, der løb til og med udgangen af marts, et salg på 209 mio. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en omsætning på 215,6 mio. dollar. Set over et år er salget dykket 0,4 pct. i kvartalet.

Morten Imsgard hæfter sig derimod ved, at Plantronics kunne fremvise en vækst på 16-19 pct. inden for Unified Communications, der blandt andet dækker over ip-telefoni til virksomheder.

Det er et område, som GN har store forventninger til fremadrettet.

"Det er en rigtig fin vækst i et marked, hvor der er vokseværk, og man skal nok kunne forvente, at GN kan levere på samme niveau."

"GN's regnskab kommer formentlig til at byde på det samme som hos Plantronics. Et forbrugersegment, der er i problemer, mens Unified Communications viser gode takter," siger Morten Imsgard, der har en købsanbefaling af GN-aktien.

GN Group består ud over GN Audio-divisionen af GN Hearing, der producerer og sælger høreapparater. Sidstnævnte stod i 2016 for 60 pct. af omsætningen på 8,65 mia. kr.

GN kommer med regnskab for første kvartal torsdag 4. maj.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs