ITWatch

Sydbank efter B&O-regnskab: God start på det nye regnskabsår

Hos Sydbank ser man flere positive takter i det seneste regnskab fra den danske lydproducent.

Foto: /RITZAU/Simon Fals/

Bang & Olufsen (B&O) har fået en godt start på det nye regnskabsår med en vækst i omsætningen i første kvartal på 15 pct. og en pæn forbedring af bruttomarginalen.

Regnskabet kan give en lille plus for aktien fra åbningen onsdag, vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank over for Ritzau Finans.

"For mig at se kommer B&O rigtigt godt i gang med det nye regnskabsår. De får vist de to væsentligste ting, nemlig at de kan fastholde en høj salgsvækst - denne gang i begge forretningsdivisioner - og at de kan forbedre deres indtjeningsevne," siger Morten Imsgard.

Fremgangen i indtjeningen er drevet af den højere salgsvolumen, ligesom salg af produkter med bedre indtjeningsprofiler kan have understøtte udviklingen.

"Bang & Olufsen-segmentet leverer en rigtig god åbning på året, men det er selvfølgelig på en lidt billig baggrund, da første kvartal sidste år var et rigtigt dårligt kvartal for det segment. Så det var også forventet, at de ville komme rigtigt stærkt ud af starthullerne i det nye regnskabsår her."

"B&O Play er helt på linje med, hvad jeg havde regnet med, og det vidner bare om, at forretningsmodellen i Play fungerer rigtigt godt. De har i B&O Play god succes med at lancere nye produkter både inden for høretelefoner og højttalerkategorierne, og de har stadig mulighed for at øge deres distributionsnetværk gennem tredjepartsforhandlere," siger Morten Imsgard.

B&O-direktør: Forventer sorte tal på bundlinjen for helåret 

Bang & Olufsen indleder året med pæn vækst og resultatfremgang 

Bang & Olufsen ansætter direktør med digitalt ansvar 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs