ITWatch

Storbritannien fortsætter samarbejde med Huawei trods spionageanklager

I Storbritannien har man ingen intentioner om at droppe samarbejdet med den kinesiske leverandør af teleudstyr Huawei, som amerikanske myndigheder anklager for at spionere for den kinesiske regering.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Schiefelbein

Der bliver ikke tale om en britisk boykot af den kinesiske producent af mobiltelefoner og teleudstyr Huawei, selvom de amerikanske myndigheder anklager selskabet for at være medvirkende til kinesisk spionage. I stedet udvider briterne samarbejdet.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af en artikel fra det britiske medie The Telegraph.

Det britiske efterretningsvæsen GCHQ driver i samarbejde med Huawei et særligt center cybersikkerhed kendt som The Cell, hvor parterne løbende gennemgår de kinesiske telesystemer for at sikre sig mod mulige adgangspunkter, som ondsindede parter, herunder hackere og fremmede efterretningstjenester såsom de kinesiske, kan benytte sig af.

"Huawei er et globalt vigtigt selskab, hvis tilstedeværelse i Storbritannien afspejler vores ry som et globalt samlingspunkt for teknologi, innovation og design. Regeringen og britiske teleselskaber arbejder sammen med Huawei hjemme og ude i verden for at sikre, at Storbritannien fortsat kan drage nytte af ny teknologi, samtidig med at man håndterer cybersikkerhedsrisici," lyder meldingen fra den nationale myndighed for cybersikkerhed i Storbritannien NCSC.

Herhjemme står Huawei blandt andet for TDC's mobilnet.

Huawei's danske direktør afviser nye anklager om spionage 

Dansk myndighed ser ingen grund til at fraråde Huawei trods anklager om spionage 

Nokia-telefoner blomstrede op i fjerde kvartal - men har langt til toppen 

Huawei melder om laveste vækst i fire år 

Mere fra ITWatch

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs