ITWatch

Huawei melder om laveste vækst i fire år

Den kinesiske mobilproducent Huawei forventer en vækst i omsætningen på 15 pct. i 2017. Den er den laveste vækstrate i fire år.

Med en forventet omsætning på 600 mia. yuan (573 mia. kr.) i 2017 kan kinesiske Huawei se frem til en årlig vækst på 15 pct. Den laveste vækst i fire år, skriver Reuters.

Forventninger fremgår af en nytårsbesked til medarbejderne, som den adm. direktør Ken Hu udsendte tidligere i dag. Huawei har ifølge topchefen solgt 153 mio. smartphones i 2017, hvilket rækker til en global markedsandel på mere end 10 pct.

Kigger man alene på det kinesiske marked, var selskabet den dominerende spiller med en andel på 22,3 pct. i tredje kvartal. Huaweis position på det lokale marked er dog kommet under pres det seneste halvandet år. Således tegnede konkurrenten OPPO sig for en markedsandel på 21,6 pct. i samme kvartal.

Tidligere på året lød beskeden fra Huawei, at man ville fokusere mere på indtjeningen, efter selskabet i marts præsenterede et næsten fladt resultat på bundlinjen.

Samsung tredobler overskud til historisk rekordresultat

Huaweis omsætning stryger til vejrs

Forsiden lige nu

Klumme: Virksomheder skal sadle om for at følge med de stigende mængder data

Danmark er godt med, når det kommer til digitalisering. Men med IoT og større mængder data, der hvert sekund sendes til og fra devices, kommer der også større krav til hastigheden. Og vi har ikke tid til ventetid – så hvordan sikrer vi, at vi kan følge med i 2018? Det ser Tina Schou, næstformand i Datacenter Industrien, på i denne klumme.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger