ITWatch

Huawei melder om laveste vækst i fire år

Den kinesiske mobilproducent Huawei forventer en vækst i omsætningen på 15 pct. i 2017. Den er den laveste vækstrate i fire år.

/ritzau/AP/Shepherd Zhou
Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

Med en forventet omsætning på 600 mia. yuan (573 mia. kr.) i 2017 kan kinesiske Huawei se frem til en årlig vækst på 15 pct. Den laveste vækst i fire år, skriver Reuters.

Forventninger fremgår af en nytårsbesked til medarbejderne, som den adm. direktør Ken Hu udsendte tidligere i dag. Huawei har ifølge topchefen solgt 153 mio. smartphones i 2017, hvilket rækker til en global markedsandel på mere end 10 pct.

Kigger man alene på det kinesiske marked, var selskabet den dominerende spiller med en andel på 22,3 pct. i tredje kvartal. Huaweis position på det lokale marked er dog kommet under pres det seneste halvandet år. Således tegnede konkurrenten OPPO sig for en markedsandel på 21,6 pct. i samme kvartal.

Tidligere på året lød beskeden fra Huawei, at man ville fokusere mere på indtjeningen, efter selskabet i marts præsenterede et næsten fladt resultat på bundlinjen.

Samsung tredobler overskud til historisk rekordresultat

Huaweis omsætning stryger til vejrs

Forsiden lige nu

Læs her artiklerne om Sundhedsplatformen

Med afsæt i Statsrevisorernes krase kritik har ITWatch bragt en række artikler om Region Hovedstaden og det udskældte it-system Sundhedsplatformen. Blandt politikerne er der et opgør i gang om, hvilke konsekvenser problemerne bør få.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger