ITWatch

Huawei melder om laveste vækst i fire år

Den kinesiske mobilproducent Huawei forventer en vækst i omsætningen på 15 pct. i 2017. Den er den laveste vækstrate i fire år.

Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

Med en forventet omsætning på 600 mia. yuan (573 mia. kr.) i 2017 kan kinesiske Huawei se frem til en årlig vækst på 15 pct. Den laveste vækst i fire år, skriver Reuters.

Forventninger fremgår af en nytårsbesked til medarbejderne, som den adm. direktør Ken Hu udsendte tidligere i dag. Huawei har ifølge topchefen solgt 153 mio. smartphones i 2017, hvilket rækker til en global markedsandel på mere end 10 pct.

Kigger man alene på det kinesiske marked, var selskabet den dominerende spiller med en andel på 22,3 pct. i tredje kvartal. Huaweis position på det lokale marked er dog kommet under pres det seneste halvandet år. Således tegnede konkurrenten OPPO sig for en markedsandel på 21,6 pct. i samme kvartal.

Tidligere på året lød beskeden fra Huawei, at man ville fokusere mere på indtjeningen, efter selskabet i marts præsenterede et næsten fladt resultat på bundlinjen.

Samsung tredobler overskud til historisk rekordresultat 

Huaweis omsætning stryger til vejrs 

Mere fra ITWatch

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Bekymringen for sabotage af den fysiske infrastruktur smitter nu også af på landets datacentre. Globalconnect er opmærksomme på problemet og øger sikkerheden, men datacentrenes brancheforening er mere bekymret for de stigende energipriser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs