ITWatch

Huawei's danske direktør afviser nye anklager om spionage

Efterretningstjenester i USA er igen ude efter kinesiske Huawei, der bliver beskyldt for at have tætte forbindelse med det kinesiske styre. Myndighederne advarer nu mod helt at bruge enheder fra producenten.

Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

Leverandøren af TDC's mobilnet, Huawei, er kommet i modvind på den anden side af atlanten. Det kinesiske selskab bliver beskyldt af efterretningstjenesterne CIA, NSA og FBI for at spionere for Kinas styre, og det får nu myndighederne om at advare mod at bruge Huawei-enheder.

Det har dog ikke noget på sig, siger Carsten Jørgensen, som er selskabets danske sikkerhedsdirektør eller CSO, til Computerworld.

"Vi har en god og tæt dialog med de danske myndigheder, herunder Center for Cybersikkerhed, og vi nyder fuld tillid fra vores kunder og samarbejdspartnere. Derfor forventer vi heller ikke, at aktiviteterne i USA får nævneværdig indflydelse på vores danske forretning," siger han i en skriftlig melding til Computerworld.

Huawei står bag TDC's mobilnet, og der har tidligere været rygter fremme om en tæt forbindelse til Kinas styre. Men telegiganten valgte – efter tæt samarbejde med Center for Cybersikkerhed – at pege på kineserne som leverandør af mobilnettet tilbage i 2013.

Huawei melder om laveste vækst i fire år

Huawei er højdespringer på image-liste

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs