ITWatch

Huawei's danske direktør afviser nye anklager om spionage

Efterretningstjenester i USA er igen ude efter kinesiske Huawei, der bliver beskyldt for at have tætte forbindelse med det kinesiske styre. Myndighederne advarer nu mod helt at bruge enheder fra producenten.

Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

Leverandøren af TDC's mobilnet, Huawei, er kommet i modvind på den anden side af atlanten. Det kinesiske selskab bliver beskyldt af efterretningstjenesterne CIA, NSA og FBI for at spionere for Kinas styre, og det får nu myndighederne om at advare mod at bruge Huawei-enheder.

Det har dog ikke noget på sig, siger Carsten Jørgensen, som er selskabets danske sikkerhedsdirektør eller CSO, til Computerworld.

"Vi har en god og tæt dialog med de danske myndigheder, herunder Center for Cybersikkerhed, og vi nyder fuld tillid fra vores kunder og samarbejdspartnere. Derfor forventer vi heller ikke, at aktiviteterne i USA får nævneværdig indflydelse på vores danske forretning," siger han i en skriftlig melding til Computerworld.

Huawei står bag TDC's mobilnet, og der har tidligere været rygter fremme om en tæt forbindelse til Kinas styre. Men telegiganten valgte – efter tæt samarbejde med Center for Cybersikkerhed – at pege på kineserne som leverandør af mobilnettet tilbage i 2013.

Huawei melder om laveste vækst i fire år

Huawei er højdespringer på image-liste

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs