ITWatch

Nokia-telefoner blomstrede op i fjerde kvartal - men har langt til toppen

Julehandlen har lunet godt hos HMD Global, som ejer rettighederne til Nokia-navnet inden for mobiltelefoni. Men der er langt op til de største spillere.

/ritzau/AP/Emilio Morenatti
Foto: /ritzau/AP/Emilio Morenatti

Efter at have genoplivet Nokia-navnet sidste år kan finske HMD Global glæde sig over at have solgt 4,4 mio. telefoner i fjerde kvartal af 2017.

Det skriver Computerworld med henvisning til tal analysehuset Counterpoint, som mediet Techradar omtaler.

Dermed har forbrugerne købt flere telefoner fra finnerne end fra HTC, Sony, Google og Oneplus tilsammen.

Den salgsmæssige opblomstring for Nokia-navnet kommer i et kvartal, som ellers oplevede tilbagegang i antallet af mobiler solgt på verdensplan.

Det samlede salg faldt med 27,2 mio - fra 430,7 mio. solgte enheder i fjerde kvartal 2016 til i alt 403,5 mio. solgte enheder i fjerde kvartal 2017, hvilket svarer til et fald på 6,3 pct. ifølge tal fra analysehuset IDC Nordic.

Med 4,4 mio. solgte enheder har HMD Global langt til toppen af salgslisterne, hvor Apple med 77,3 mio. enheder, Samsung med 74,1 mio. enheder og Huawei med 41 mio. solgte enheder indtager de tre øverste podiepladser over salget i fjerde kvartal.

Ifølge Computerworld er HMD Global med Nokia-brandet den største mobilleverandør på det vietnamesiske marked og den tredjestørste i Storbritannien.

Udover at producere smartphones har HMD Global også genoplivet Nokia-klassikeren 3310 i en opdateret udgave.

Producent bag nye Nokia-mobiler mister sin topchef

Nokia-klassiker har fortsat godt tag i forbrugerne

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger