ITWatch

Dansk myndighed ser ingen grund til at fraråde Huawei trods anklager om spionage

Center for Cybersikkerhed, der overvåger cybertrusler rettet mod Danmark, deler ikke de amerikanske bekymringer, hvor efterretningstjenester har advaret mod at bruge Huawei's produkter.

AP Photo/Mark Schiefelbein/Polfoto
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Schiefelbein

Både CIA, NSA og FBI fraråder brugen af Huawei's produkter, men denne bekymring deler man ikke i Center for Cybersikkerhed, som hører under Forsvarets Efterretningstjeneste. Det skriver Computerworld.

Det kinesiske selskab, der i Danmark driver TDC's mobilnet, er nemlig på det seneste igen kommet i modvind. Anklager om spionage og tætte forbindelser til det kinesiske styre har fået efterretningstjenesterne i USA til at fraråde brugen af enheder fra Huawei. Center for Cybersikkerhed, der som it-sikkerhedsmyndighed overvåger cybertrusler retter mod Danmark vil dog ikke advare mod Huawei.

"Center for Cybersikkerhed har i forhold til spionagetruslen ikke noget konkret grundlag til at fraråde smartphones fra bestemte producenter eller lande," hedder det i en skriftlig kommentar fra CFCS til Computerworld.

TDC har ifølge mediet afvist at kommentere på anklagerne. Huawei's danske sikkerhedsdirektør udtalte i sidste uge, at der ikke var hold i anklagerne om spionage.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger