Stort hackerangreb i USA rammer virksomheder

Fortrolige selskabsdata, som er blevet stjålet under et hackerangreb, er blevet brugt til at foretage ulovlige handler, oplyser de amerikanske myndigheder.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af ritzau Finans

De amerikanske myndigheder afslørede onsdag, at hackere har haft adgang til elektroniske arkiver, der gemmer på fortrolige selskabsinformationer.

The Securities and Exchange Commission (SEC) vurderer, at de kriminelle bagmænd har brugt informationen til at foretage flere ulovlige handler.

Det skriver the Wall Street Journal.

"Cybersikkerhed er afgørende for virksomheder på vores markeder, og risikoen forbundet herved er i mange tilfælde systemisk. Vi må ligeledes indse, både i den offentlige såvel som i den private sektor, at der vil være indtrængninger," siger Jay Clayton, formand i SEC, til the Wall Street Journal.

Den amerikanske cybervagthund opdagede første gang et smuthul i den elektroniske database i 2016 under navnet Edgar, men det var ikke før august 2017, at man fik klarlagt et mønster, der knytter hackerangrebet til ulovlige handler.

SEC sagsøgte blandt andet i december tre kinesiske investorer, der angiveligt havde tjent mere end 4 mio. dollar på de hackede computersystemer.

Svindel for millioner: Sveriges største hackersag er kommet for retten 

Google advarer mod forberedte hackerangreb 

Hackere knækker antivirusprogram som bruges af millioner 

Debat: Danske virksomheder bør dele deres erfaringer fra hackerangreb 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også