ITWatch

Debat: Danske virksomheder bør dele deres erfaringer fra hackerangreb

Alle danske virksomheder kan blive bedre til at beskytte sig mod hackere, hvis direktionsgangene i højere grad tør åbne op og dele deres erfaringer med cyberangreb, mener it-sikkerhedsdirektør i Atea Kim Høse i et debatindlæg.

Kim Høse er it-sikkerhedschef hos Atea. | Foto: PR/ATEA

Det er snarere normen end undtagelsen, at virksomheder bliver udsat for hackerangreb. Derimod er det langt fra kutyme, at virksomhedsledelserne bagefter deler deres erfaringer med ligesindede efter et cyberangreb.

Det tankesæt bør man lave om på, mener it-sikkerhedsdirektør i Atea, Kim Høse, i et debatindlæg i Berlingske Business.

"Som virksomhed skal man naturligvis ikke forære kronjuvelerne til konkurrenterne. Men vi kan sagtens stille hinanden bedre ved at dele viden, uden at det påvirker konkurrenceparametre som forretningsmodel, fleksibilitet, innovation og service," skriver Kim Høse i Berlingske Business.

Han peger på, at det er i alle virksomheds fælles interesse at lære af hinandens erfaringer, som man undgår lammende hackerangreb, som tvinger forretningen i knæ.

Det kræver først og fremmest, at man tør skifte holdning på direktionsgangene og stå frem med erfaringer og bekymringer.

Store virksomheder poster flere penge i it-sikkerhed 

Kaspersky-direktør: Bevilling til it-sikkerhed rækker måske til at sikre Færøerne 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs