ITWatch

Svindel for millioner: Sveriges største hackersag er kommet for retten

En retssag, der involverer svenske myndigheder, banker, organisationer og et politisk parti, er begyndt. Otte er tiltalt i sagen, som omhandler svindel for 40 mio. svenske kroner.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Bedrageri, hvidvaskning af penge og ikke mindst grov dataindtrængning er blandt anklagepunkter mod otte personer, der er tiltalt i en retssag, som bliver kaldt Sveriges største hackersag.

Det skriver DR med henvisning til svenske SVT.

Retssagen tog sin begyndelse i går, og de otte tiltalte er anklaget for at have svindlet for 40 mio. svenske kr. – svarende til 31 mio. kr. 60 virksomheder, myndigheder og organisationer har ifølge anklageskriftet været mål for hackerangrebene.

Partiet Sverigesdemokraterne menes også at være blevet berørt i sagen, hvor hackerne er mistænkt for at være trængt ind i tusindvis af datasystemer. 

"Man er kommet ind i systemerne hos modtagerne, og der har man eksempelvis kunnet gå direkte ind og ændret et kontonummer i økonomisystemet. Så betaling til eksempelvis leverandører er gået til forkerte modtagere," forklarede kammeradvokat Helena Ljunggren på et pressemøde i går, skriver DR.

Tre svenske banker – Ikano Bank, Resurs Bank og Swedbank – er blevet franarret et større millionbeløb.

Google advarer mod forberedte hackerangreb 

Hackere knækker antivirusprogram som bruges af millioner 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs