ITWatch

Endnu et land advarer mod Kasperskys sikkerhedsløsninger

Storbritannien går USA i skoene, og landets cybersikkerhedsmyndighed advarer nu mod at bruge Kaspersky til systemer, der har med national sikkerhed at gøre.

/ritzau/AP/Pavel Golovkin
Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Engelske departementer med fokus på national sikkerhed bør ikke længere bruge software fra russisk-stiftede Kaspersky, fortæller cybersikkerhedsmyndigheden National Cyber Security Centre.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel fra engelske BBC.

Frygten går, som den gjorde i USA, på, at den russiske regering kan bruge sikkerhedssoftwaren til at udspionere andre nationer. Tidligere på ugen dementerede medstifter og adm. direktør i Kaspersky, Eugene Kaspersky, dog over for BBC, at man skulle være et spionselskab efter anklager om, at selskabet skulle have downloadet data fra private amerikanske computere.

"Vi gør intet forkert. Vi ville aldrig gøre det (spionere mod borgere, red.). Det er simpelthen ikke muligt," lød det ifølge BBC fra Eugene Kaspersky, der vedrørende den russiske stats adgang til data tilføjede:

"Det passer ikke, at den russiske stat har adgang til data. Der er ikke nogen bekræftelser på det."

Kaspersky vil åbne kode op for uvildige øjne

Kritik af danske myndigheders tavshed om Kaspersky

Forsiden lige nu

Maersk udsat for endnu et hackerangreb

A.P. Møller-Mærsk, som tidligere har været udsat for hackerangreb, er i al ubemærkethed blevet ramt af et nyt angreb. Konkret er der tale om, at et Maersk-ejet rederi har fået stjålet personfølsomme data, skriver Maritime Danmark ifølge Børsen.

Vestager: Beskatning af tech-giganter er forældet

Financial Times kunne i sidste uge beskrive, at EU er på vej med en ny beskatning, der rammer tech-giganter. Overfor Børsen siger Magrethe Vestager, at det sker fordi de nuværende regler er forældede.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger