ITWatch

Kaspersky vil åbne kode op for uvildige øjne

De amerikanske myndigheder har kritiseret sikkerhedsfirmaet Kaspersky for at være for tæt på de russiske hackere. It-selskabet tilbyder nu at lade eksterne folk kigge softwarekoderne efter i sømmene for at udrydde mistilliden.

Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

It-sikkerhedsfirmaet Kaspersky er blevet sat udenfor døren af de amerikanske myndigheder. Selskabet er blevet beskyldt for at have forbindelser til russiske hackere, men nu vil Kaspersky have fjernet den sorte sky over sin software.

Det skal ske ved at lade eksterne it-folk finkæmme selskabets software for fjerne mistanken. Det skriver Reuters.

"Vi har ikke noget at skjule. Og på denne måde kan vi komme mistilliden til livs og fortsætte med at beskytte folk i alle lande på planeten," udtaler selskabets stifter og adm. direktør Eugene Kaspersky til nyhedsbureauet.

Hvem der skal stå for den eksterne gennemgang af softwaren, oplyser it-selskabet ikke, men det skal ske i løbet af første kvartal i 2018. Kasperskys sikkerhedssoftware bliver ifølge Reuters benyttet på 400 mio. computere verden over.

Danmark skraber bunden i ny persondataundersøgelse 

Kritik af danske myndigheders tavshed om Kaspersky 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs