ITWatch

Kritik af danske myndigheders tavshed om Kaspersky

Center for Cybersikkerhed afviser at udtale sig om potentielle sikkerhedsproblemer med Kaspersky-software. Det vækker kritik.

Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

I USA er it-firmaet Kaspersky lagt på is af de amerikanske myndigheder, mens man i Tyskland ingen problemer ser i at bruge sikkerhedssoftwaren fra det russiske selskab.

Herhjemme forholder Center for Cybersikkerhed sig tavst, og det afføder kritik, skriver Version2.

"Jeg er forundret over, at en instans forholder sig så ikke-svarende til befolknings krav om at få noget at vide. De gemmer sig bag døre og fortæller intet, og det er lidt paradoksalt, når de selv vil have information fra os andre – både private og virksomheder. Det er envejskommunikation, hvor CFCS kun vil have – uden at give igen," siger John Foley, stifter af Cybersikkerhed i Offentlig og Privat Sammenhæng, til Version2.

De amerikanske myndigheder har forbudt brugen af Kaspersky-software hos blandt andre CIA, FBI og NSA, fordi man mener, at softwareselskabet har for tætte forbindelser til de russiske magthavere i Kreml.

Omvendt har Tysklands myndighed mod cyberkriminaltet, BSI, forleden fastslået, at den ikke har fundet bevis for, at antivirus-programmer fra Kaspersky skulle fungere som værktøj for russiske hackere.

Tyskland fortsætter brug af sikkerhedsprodukt forbudt i USA 

Medie: Israelske hackere stødte på russiske "kollegaer" i Kaspersky 

Mere fra ITWatch

TDC-netværk kører igen

Et længerevarende nedbrud lammede torsdag kunder på TDC Nets mobilnetværk - samt kunder fra andre teleselskaber, der ikke kunne komme i kontakt med TDC-kunder. Nu fungerer det igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs