ITWatch

USA's højesteret skal tage stilling til e-mail-adgang for myndigheder

Den amerikanske højesteret skal tage stilling til, hvorvidt selskaber som Microsoft og Google er forpligtigede til at udlevere elektroniske data til myndighederne.

USA's højesteret | Foto: /RITZAU/Andrew Councill/

Den amerikanske højesteret skal tage stilling til, om myndigheder kan få adgang til oplysninger fra selskaber som Microsoft om for eksempel e-mails, der er lagret på servere uden for USA.

Det skriver Bloomberg News.

Trump-regeringen hævder at afvisning af adgang en alvorlig forhindring i kriminalsager.

Selskaber som Microsoft, Google og andre lignende har længe ikke efterkommet kendelser, der kræver udlevering af elektroniske data som e-mails.

Det skyldes en afgørelse tidligere om, at en lov fra 1986 beskytter privatlivet, når data er lagret på servere uden for USA.

Den konkrete anledning til at føre sagen for Højsteret stammer fra 2013, hvor Microsoft nægtede at udlevere data, som myndighederne hævdede ville være beviser i en narkosag, forklarer Bloomberg News.

Alvorligt sikkerhedshul i wifi-forbindelser 

Tyskland fortsætter brug af sikkerhedsprodukt forbudt i USA

Medie: Israelske hackere stødte på russiske "kollegaer" i Kaspersky 

Ukraine: Rusland står bag stort cyberangreb 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs