ITWatch

USA's højesteret skal tage stilling til e-mail-adgang for myndigheder

Den amerikanske højesteret skal tage stilling til, hvorvidt selskaber som Microsoft og Google er forpligtigede til at udlevere elektroniske data til myndighederne.

USA's højesteret

Den amerikanske højesteret skal tage stilling til, om myndigheder kan få adgang til oplysninger fra selskaber som Microsoft om for eksempel e-mails, der er lagret på servere uden for USA.

Det skriver Bloomberg News.

Trump-regeringen hævder at afvisning af adgang en alvorlig forhindring i kriminalsager.

Selskaber som Microsoft, Google og andre lignende har længe ikke efterkommet kendelser, der kræver udlevering af elektroniske data som e-mails.

Det skyldes en afgørelse tidligere om, at en lov fra 1986 beskytter privatlivet, når data er lagret på servere uden for USA.

Den konkrete anledning til at føre sagen for Højsteret stammer fra 2013, hvor Microsoft nægtede at udlevere data, som myndighederne hævdede ville være beviser i en narkosag, forklarer Bloomberg News.

Alvorligt sikkerhedshul i wifi-forbindelser

Tyskland fortsætter brug af sikkerhedsprodukt forbudt i USA

Medie: Israelske hackere stødte på russiske "kollegaer" i Kaspersky

Ukraine: Rusland står bag stort cyberangreb

Forsiden lige nu

Klumme: Virksomheder skal sadle om for at følge med de stigende mængder data

Danmark er godt med, når det kommer til digitalisering. Men med IoT og større mængder data, der hvert sekund sendes til og fra devices, kommer der også større krav til hastigheden. Og vi har ikke tid til ventetid – så hvordan sikrer vi, at vi kan følge med i 2018? Det ser Tina Schou, næstformand i Datacenter Industrien, på i denne klumme.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger