ITWatch

Universitet fordobler antallet af it-studerende

Aarhus Universitet skruer kraftigt op for optaget af studerende på it-uddannelser.

Aarhus Universitet vil i 2023 uddanne dobbelt så mange it-specialister som i dag. | Foto: Cathrine Ertmann/Polfoto

En markant efterspørgsel på medarbejdere blandt landets it-selskaber får nu Aarhus Universitet til at byde langt flere studerende velkommen på sine it-uddannelser. Det skriver Berlingske Business.

Universitetet vil fremover uddanne 190 digitaliseringsspecialister på Institut for Datalogi og 20-30 på Institut for Matematik om året. Samtidig fordobler Aarhus Universitet antallet af ingeniørstuderende med digitale kompetencer.

"Vores ønske er at understøtte det store behov, der findes, for digitaliseringsspecialister og databaseret innovation. Det er målet, at digitaliseringssatsningen skal føre til en fordobling af antallet af dimittender, der er digitaliseringsspecialister i 2023," siger dekan Niels Chr. Nielsen fra Aarhus Universitets' Science and Technology til Berlingske Business.

Som led i satsningen investerer universitetet 67,5 mio. kr. på opnormeringen af Institut for Datalogi og Institut for Matematik.

Nyuddannede dataloger er i høj kurs hos it-virksomheder

København får Europas første blockchain-forskningscenter 

Mere fra ITWatch

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed

Infrastruktur-selskabet Wingmen Solutions laver nu sit første opkøb efter at være blevet en del af nyt europæisk netværk sammen med hollandske Avit Group og investeringsfonden Quadrum Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs