ITWatch

København får Europas første blockchain-forskningscenter

Et nyt center for blockchain-teknologi på IT-Universitetet skal samle alle trådene og sikre København et forspring. Danmark er ideelt som forsøgsland, mener professoren bag forskningscentret.

ITU bliver hjemsted for et nyt forskningscenter for blockchain-teknologi. | Foto: PR/ITU

Hvordan skal teknologien udvikle sig? Hvad med juraen – er en aftale lavet gennem blockchain-teknologien lige så gyldig som en underskrift på et papir? Og hvordan sikrer vi, at de forskellige måder at bruge blockchain på kan arbejde sammen?

Spørgsmålene vælter frem, i takt med at den ret hypede teknologi blockchain – en slags ekstra-sikker, decentral database - nu så småt begynder at vinde indpas i virksomheder og den offentlige sektor - på forsøgsbasis.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs