ITWatch

Nyuddannede dataloger er i høj kurs hos it-virksomheder

To ledige stillinger for hver nyuddannet datalog viser, at der er voldsom efterspørgsel efter kompetencerne blandt it-virksomheder.

Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv

Nyuddannede dataloger behøver ikke frygte, at de havner i arbejdsløshedskøen. Der er nemlig massiv efterspørgsel efter kompetencer inden for software-arkitektur, it-sikkerhed og komplicerede algoritmer, skriver dr.dk.

"Vi får henvendelser fra store internationale virksomheder og lokale virksomheder på den anden side af gaden. Alt fra Californien til 8000 Aarhus C," siger Søren Poulsen, ansvarlig for rekrutteringen af studerende ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet, til dr.dk.

Der er i øjeblikket to ledige stillinger for hver nyuddannet kandidat på studiet, fortæller Søren Poulsen.

63 kandidatstuderende afleverer ifølge dr.dk speciale i disse dage på Institut for Datalogi på Aarhus Universitet. Udover uddannelsen i Danmarks næststørste by er det muligt at læse datalogi på Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Roskilde Universitet.

It-studerende jubler over jobmuligheder: "Det er jo skide fedt" 

Nye uddannelser skal dæmme op for hackerangreb 

ITU-prorektor: Folkeskole- og gymnasieelever skal have it på skoleskemaet 

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs