ITWatch

Nyuddannede dataloger er i høj kurs hos it-virksomheder

To ledige stillinger for hver nyuddannet datalog viser, at der er voldsom efterspørgsel efter kompetencerne blandt it-virksomheder.

Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv

Nyuddannede dataloger behøver ikke frygte, at de havner i arbejdsløshedskøen. Der er nemlig massiv efterspørgsel efter kompetencer inden for software-arkitektur, it-sikkerhed og komplicerede algoritmer, skriver dr.dk.

"Vi får henvendelser fra store internationale virksomheder og lokale virksomheder på den anden side af gaden. Alt fra Californien til 8000 Aarhus C," siger Søren Poulsen, ansvarlig for rekrutteringen af studerende ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet, til dr.dk.

Der er i øjeblikket to ledige stillinger for hver nyuddannet kandidat på studiet, fortæller Søren Poulsen.

63 kandidatstuderende afleverer ifølge dr.dk speciale i disse dage på Institut for Datalogi på Aarhus Universitet. Udover uddannelsen i Danmarks næststørste by er det muligt at læse datalogi på Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Roskilde Universitet.

It-studerende jubler over jobmuligheder: "Det er jo skide fedt" 

Nye uddannelser skal dæmme op for hackerangreb 

ITU-prorektor: Folkeskole- og gymnasieelever skal have it på skoleskemaet 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs