Svensk investeringsfond satser på kvindelige spiludviklere

Et dansk spilstudie har som de første modtaget en investering fra den svenske investeringsfond Levelling the Playing Field. Fonden har blandt andet har som krav til sine investeringer, at hver anden medarbejder skal være kvinde.
Stifterne, Tanja Tankred (tv) og Mira Dorthé, bag Other Tales Interactive. | Foto: PR/Other Tale Interactive
Stifterne, Tanja Tankred (tv) og Mira Dorthé, bag Other Tales Interactive. | Foto: PR/Other Tale Interactive

Det danske spiludviklingsstudie Other Tales Interactive har som de første modtaget en investering fra den nye svensk gaming-investeringsfond Levelling the Playing Field, hvis sigte er at fremme andelen af kvinder i spilbrancen.

Det skriver Version2.

Fonden er startet af det svenske spilselskab Coffee Stain Studios, som blandt andet står bag spillet Goat Simulator. Selvom et af de få krav til modtagerne er, at minimum halvdelen af de ansatte skal være kvinder, så fortæller Other Tales Interactive, at også andre aspekter taler for investeringen.

"Vi ved, at Coffee Stain valgte vores studie, fordi vi laver et rigtigt interessant spil. Ingen ville investere i et studie, bare fordi udviklerne er kvinder, investorerne skal også tro på spillet. Men der er bare flere mandlige udviklere i industrien, og det forsøger det her initiativ at gøre noget ved, hvilket er fantastisk," fortæller Tanja Tankred, der sammen med Mira Dorthé har stiftet Other Tales Interactive, til Version2.

Det fremgår ikke, hvor stor en investering der er tale om, men af Levelling the Playing Fields hjemmeside fremgår det, at der er tre ufravigelige krav: Mindst halvdelen af de ansatte skal være kvinder, der skal være tale om "et lille hold", og behovet skal være mindre end en mio. svenske kr. (750.000 kr.). Investeringen i Other Tales Interactive er desuden støttet af Danmarks Filminstituts Spildordning.

Spilselskab i MTG-familien voksede med 24 procent i 2017 

THQ køber tysk spiludgiver for 900 mio. kr. 

Dansk spiludvikler har succes med hyldest til svunden genre 

Dansk spil udråber sig til verdens mest downloadede sidste år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også