ITWatch

THQ køber tysk spiludgiver for 900 mio. kr.

Den svenske spilproducent THQ Nordic køber tysk medie- og spilselskab med flere store internationale titler på CV'et for 121 mio. euro (901 mio. kr.).

PR/THQ Nordic
Foto: PR/THQ Nordic

Svenske THQ Nordic køber den tyske spiludgiver og medievirksomhed Koch Media, som blandt andet står bag de populære spilserier Metro og Saints Row, for 901 mio. kr.

Det skriver DI Digital.

Foruden spil beskæftiger Koch Media sig også med filmudgivelser på på tysk og italiensk og konceptet 'partner publishing'. Selskabet havde i perioden april-december af 2017 en nettoomsætning på 1,92 mia. kr., mens driftsresultatet landede på 223 mio. kr., og netop evnen til at tjene penge på det til tider usikre spilmarked er blandt begrundelserne for opkøbet.

"Koch Media har en lang historik med rentabilitet på trods af tab som følge af udgivelse af ​​nogle mindre succesfulde spil. Vi er i THQ Nordic overbevist om, at udviklingssafdelingen Deep Silver, som en fremtidig del af THQ Nordic, vil levere på mindst fire af de igangværende store spilprojekter," lyder det fra Lars Wingefors, adm. direktør for THQ Nordic, i en pressemeddelelse.

Dansk spiludvikler har succes med hyldest til svunden genre

Dansk spil udråber sig til verdens mest downloadede sidste år

Waoo bliver hovedsponsor for e-sports event

Nordjyder vil lære at træne computerspil

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger