ITWatch

Startup gik målrettet til værks for at tiltrække talent

Det har været beskrevet, hvordan it-virksomheder oplever udfordringer ved at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. En startup gjorde en stor indsats, skriver Berlingske Business.

Foto: Colourbox

Ledelsen hos iværksætterselskabet Grandhood agerede bølgebryder for at få den helt rette medarbejder til landet, skriver Berlingske Business.

Der er mangel på arbejdskraft med de relevante it-kompetencer og derfor søger flere it-virksomheder uden for landets grænser. Men det kræver en stor indsats.

Eksempelvis for Grandhood, der arbejder med en app til at håndtere pensionsopsparinger. Her sørgede ledelsen for at finde bolig, hjælpe med indkøb i Ikea og visum, så drømmekandidaten med navnet Erum Awan fra Singapore kunne komme på plads.

"Uden Grandhoods hjælp var jeg ikke flyttet til Danmark med min familie," siger hun til Berlingske.

ITWatch satte for nogle måneder siden fokus på problemet med at tiltrække velkvalificeret arbejdskraft. Eksempelvis slog Microsoft til lyd for at sænke beløbsgrænsen, så det blev lettere at hente udlændinge til landet.

Serieiværksætteren Martin Thorborg beskrev overfor ITWatch, hvordan han også måtte bruge meget krudt på at have kontakt med myndighederne om en amerikansk ansat. Det endte dog med, at hans medarbejder flyttede tilbage til USA med stress og mavesår.

Også iværksætter Tommy Ahlers har sat ord på, hvordan han ikke kunne hente en velkvalificeret tyrker til landet, fordi myndighederne mente, der var relevant arbejdskraft at hente indenlands.

Robotfirmaer advarer: "Den nuværende udlændingepolitik er en seriøs begrænsning"

Venstre: Begrænsninger af udenlandsk arbejdskraft er en hæmsko for væksten

Iværksætterformand deler bekymring for hård retorik om udlændinge 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs