ITWatch

Iværksættere med Google-fortid får millioner til amerikansk eventyr

Iværksætterne i selskabet Plytix skal bruge en millioninvestering fra investeringsfonden Promentum, hvis ejerkreds blandt andet tæller Janos Flösser, til at sætte tryk på selskabets amerikanske forretning.

Foto: Colourbox

Det danske it-iværksætterselskab Plytix modtager en investering på ni mio. kr. fra investeringsfonden Promentum, som blandt andet har Janos Flösser kendt fra IO Interactive med i ejerkredsen. Pengene skal bruges til at skalere virksomheden og sætte ekstra tryk på virksomhedens amerikanske forretning, hvor også den største del af kundebasen befinder sig i dag.

Det skriver Børsen.

Plytix er stiftet af de to tidligere Google-medarbejdere Morten Hellesøe Poulsen fra Danmark og spanske Alex Lopez og tilbyder virksomheder en platform, som kan strukturere produktdata, så både producent og forhandler hele tiden er ajourført. Systemet ligger i skyen, og betyder, at hvis et produkt er udsolgt eller ikke på lager, så behøver kunden kun rette et sted i systemet, før ændringen træder igennem over hele linjen – fra lager til økonomisystem og forhandler.

Udover pengene fra Promentum har Plytix i forvejen modtaget godt 10 mio. kr. i investeringer fra blandt andet Seed Capital og en række andre investorer. Selskabet opererer hovedsageligt i USA, da selskaberne der er mere digitalt modne end i Danmark, men man håber også at kunne skubbe til den danske udvikling.

"Vi håber dog på, at vi kan være med til at skabe den digitale transformation blandt de små og mellemstore virksomheder herhjemme i Danmark også," siger Morten Hellesøe Poulsen til Børsen.

It-startup henter millioninvestering med Netscape-stifter i spidsen 

Ny it-virksomhed vil hente succes på kræftbehandling 

Plytix vokser med raketfart efter bump på vejen 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs