Vejle åbner hal til internationale iværksættere

En gammel spinderihal i Vejle skal fremover danne samlingspunkt for kreative "mikrovirksomheder," der sigter efter at blive større iværksættervirksomhed i fremtiden.
Foto: PR/Spinderihallerne
Foto: PR/Spinderihallerne

Vejles tidligere 13.000 kvm store hal til bomuldsspinderi har skiftet fokus og skal nu udgøre et kreativt værksted for iværksættere i det tidligste stadie, skriver onlinemediet Techsavvy.media.

Målgruppen er i høj grad de såkaldte "expats" i området, udlændinge der eksempelvis arbejder for Lego, Bestseller eller Siemens, af hvem der vurderes at være 1500 i området.

Der er ikke et krav til beboerne om, at produktet er mere end en kreativ tanke, men muligheden skal være der, fremgår det.

"På den her måde får vi dem tilknyttet vores miljø allerede inden, de har afgjort, om de vil være iværksættere. Hvis de bare vil bruge området som et kreativt frirum er det fint – så har vi fået et spændende aftenliv i hallerne, som kan inspirere hele miljøet. Men det giver expats mulighed for at opbygge et netværk, de kan bruge, hvis de en dag ønsker at springe ud som iværksættere – eller måske kan det endda give dem det skub, de har manglet," siger Eva Sommer Hansen, udviklingskonsulent i Spinderihallerne, til mediet.

Derudover ligger der en fordel i klientellets internationale spredning, fordi det for iværksættere vil være nemmere at sætte sig ind i en græsk problemstilling, hvis man samarbejder med en græker, lyder det.

Ung iværksætter drøner rundt på det jyske vejnet for at sælge forenings-app 

Amerikaner vil indtage Podios danske marked  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også