ITWatch

It-driftsselskab har succes med ny salgsstrategi

Et fokus på eksisterende kunder frem for nye giver vækst på top- og bundlinje hos selskabet It-afdelingen, skriver Computerworld.

Foto: PR/TDC

Selskabet It-afdelingen, der er specialiseret stå for it-driften hos små og mellemstore virksomheder, har i perioden 2013-2016 tredoblet bruttofortjenesten og 11-doblet bundlinjen. Det skyldes i høj grad en ny salgsstrategi, forklarer adm. direktør Dennis Nørgaard Hansen til Computerworld.

Strategien går ud på, at 80 pct. af salgsstyrken skal sørge for vedligeholdelse af eksisterende kunder, mens den sidste femtedel skal tage telefonen, når den ringer, som Dennis Nørgaard Hansen udtrykker det.

"I vores organisationsdiagram står kunden over bestyrelsen, og det er der en rigtig god grund til. Det er kunden, der bestemmer, hvordan vi skal drive vores virksomhed. Det er ikke bestyrelsen eller ejerne, for det er kunden, der betaler vores løn," siger han til onlinemediet.

Computerworld beretter, at selskabets bruttofortjeneste i 2016 lå på 31,3 mio. kr. mod 22,6 mio. kr. året før, mens resultatet efter skat steg til 7,7 mio. kr. i 2016 mod 4,2 mio. kr. i 2015 - i 2013 hed de to poster henholdsvis 10,7 mio. kr. for bruttofortjenesten og 0,7 mio. kr. på bundlinjen.

409 danske it-virksomheder kan prale af fire år med overskud

Statens It kan på sigt blive udliciteret 

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs