ITWatch

409 danske it-virksomheder kan prale af fire år med overskud

Det går strygende for den danske it-branche, hvor 409 virksomheder kan fremvise årsregnskaber med overskud for de seneste fire regnskabssæsoner. Det skriver Computerworld på baggrund af en ny undersøgelse.

Foto: Colourbox

En general vækst i samfundet og et øget fokus på it og digitalisering i det danske erhvervsliv er blandt grundene til, at 409 danske it-virksomheder kan fremvise udelukkende positive regnskaber for de seneste fire år.

Det skriver Computerworld på baggrund af mediets undersøgelse It-komet 2017.

I alt har 409 danske it-selskaber haft udelukkende positive resultater på den primære drift og resultatet før skat i de seneste fire tilgængelige årsregnskaber. For at komme med i opgørelsen er samtidig et kriterium, at selskaberne som minimum har et resultat på 500.000 kr. i samtlige år.

Samlet set er de 409 virksomheder gået fra et samlet resultat af primær drift på over 5,5 mia. kr. i det første regnskabsår (afhængig af virksomheden 2012 eller 2013) til over 7,8 mia. kr. i seneste tilgængelige årsregnskab. En samlet vækst på tværs af de 409 selskaber på 41,4 pct., noterer Computerworld.

Virksomhedernes samlede resultat før skat er dog om muligt steget endnu mere, i det man fra første år er gået fra et samlet resultat før skat på 5,4 mia. kr. til over otte mia. kr. i seneste tilgængelige regnskab. En gennemsnitlig vækst på 50,4 pct.

Fartglad direktør fylder kvadratmeter ud med medarbejdere og motorkøretøjer 

Makkerpar scorede over 200 mio. kr. på at sælge livsværk 

Cloud-virksomhed har tocifret vækst 

Fransk it-kæmpe går i struben på store danske it-selskaber 

 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs