ITWatch

409 danske it-virksomheder kan prale af fire år med overskud

Det går strygende for den danske it-branche, hvor 409 virksomheder kan fremvise årsregnskaber med overskud for de seneste fire regnskabssæsoner. Det skriver Computerworld på baggrund af en ny undersøgelse.

Foto: Colourbox

En general vækst i samfundet og et øget fokus på it og digitalisering i det danske erhvervsliv er blandt grundene til, at 409 danske it-virksomheder kan fremvise udelukkende positive regnskaber for de seneste fire år.

Det skriver Computerworld på baggrund af mediets undersøgelse It-komet 2017.

I alt har 409 danske it-selskaber haft udelukkende positive resultater på den primære drift og resultatet før skat i de seneste fire tilgængelige årsregnskaber. For at komme med i opgørelsen er samtidig et kriterium, at selskaberne som minimum har et resultat på 500.000 kr. i samtlige år.

Samlet set er de 409 virksomheder gået fra et samlet resultat af primær drift på over 5,5 mia. kr. i det første regnskabsår (afhængig af virksomheden 2012 eller 2013) til over 7,8 mia. kr. i seneste tilgængelige årsregnskab. En samlet vækst på tværs af de 409 selskaber på 41,4 pct., noterer Computerworld.

Virksomhedernes samlede resultat før skat er dog om muligt steget endnu mere, i det man fra første år er gået fra et samlet resultat før skat på 5,4 mia. kr. til over otte mia. kr. i seneste tilgængelige regnskab. En gennemsnitlig vækst på 50,4 pct.

Fartglad direktør fylder kvadratmeter ud med medarbejdere og motorkøretøjer 

Makkerpar scorede over 200 mio. kr. på at sælge livsværk 

Cloud-virksomhed har tocifret vækst 

Fransk it-kæmpe går i struben på store danske it-selskaber 

 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs