ITWatch

S: Flere penge og mere overvågning i kamp mod cyberkriminalitet

I kampen mod cyberkriminalitet vil Socialdemokratiet sende flere penge til særlig enhed for cybersikkerhed, og er samtidigt positivt stemte over for idéen om at øge overvågningen af danskerne.

Foto: /ritzau/Frandsen Finn

Oppositionspartiet Socialdemokratiet bakker op om forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), der foreslår yderligere overvågning af danskerne for at bekæmpe cyberkriminelle, skriver DR.

De øgede beføjelser indebærer eksempelvis, at Forsvarets Efterretningstjeneste kan få adgang til borgernes patientjournaler og recepter.

"Det kan give en ny form for krigsførelse, som vi skal kunne gardere os mod i Danmark. Hvis vores energiforsyning eller sundhedsområde bliver angrebet, så vil det give store problemer for samfundet og de enkelte borgere," siger Henrik Dam Kristensen (S), forsvarsordfører, til mediet.

DR kan også fortælle, at Socialdemokratiet derfor er klar til at øge midlerne til Forsvarets Efterretningstjeneste og hackerbekæmpelsesenheden Center for Cybersikkerhed.

Ifølge mediet kritiserer Peter Kruse, it-sikkerhedskonsulent, yderligere overvågningsbeføjelser. Søren Debois, lektor i internetsikkerhed hos ITU, stiller sig "skeptisk" overfor forslaget, fordi han mener, at der i forvejen er vidtgående beføjelser fra myndighedernes side.

Forsker: Svensk it-skandale kan ske i Danmark

Ondsindede hackere har øget fokus mod Danmark 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs