ITWatch

Ondsindede hackere har øget fokus mod Danmark

Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer, at cybertruslen mod Danmark udvikler sig hastigt og spredes.

Foto: Ritzau

Center for Cybersikkerheds nye beretning fra 2016 beskriver en voksende cybertrussel mod Danmark.

Det vurderer it-ekspert Peter Kruse, som er medstifter af sikkerhedsfirmaet CSIS.

"Det er en forøget risiko, som fremgår af rapporten i forhold til tidligere rapporter. Man kan se, at cyberangreb er noget af det, som berør flest virksomheder og infrastrukturen i Danmark," siger han.

Center for Cybersikkerhed er en enhed under Forsvarets Efterretningstjeneste. Centeret overvåger internetbaserede trusler mod danske interesser.

Af beretningen fremgår det, at centeret har behandlet 783 sikkerhedshændelser i 2016. Syv af hændelserne er karakteriseret som større.

Det fremgår også, at cybertrusler et af de højst prioriterede områder i Forsvarets Efterretningstjeneste.

"Cybertruslen er en særdeles aktiv trussel, der har både sikkerhedspolitiske og samfundsøkonomiske konsekvenser for Danmark. Angreb og skadevoldende aktivitet er meget sandsynlig," står der i rapporten.

Truslen kommer primært fra stater eller statsstøttede aktører, der har interesse i at spionere mod Danmark. Forsvarets Efterretningstjeneste har set en stigning i angreb fra stater de seneste år.

"Udviklingen er gået stærkt inden for de sidste to år. Cybertruslen er generelt i stigning."

"Nationer opruster på området, fordi de ser andre blive hacket. De er gået i offensiv for at kunne angribe hinanden og beskytte sig selv mod angreb," siger Peter Kruse.

Ifølge ham er beretningen også en anerkendelse af, at cyberkriminaliteten ikke bliver stoppet lige foreløbig.

"Man anerkender, at det her er noget, som vil vokse og stige, i forhold til hvor avanceret det er, men også omfanget af det."

/ritzau/FINANS

"Mine ansatte ved, at de skal tage telefonen, hvis jeg ringer til dem midt om natten" 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs