Forsvarsminister er lun på at give mere magt til cyber-enhed

It-folk kritiserer Claus Hjort Frederiksens overvejelse om at give Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed, den såkaldte hackerenhed, større beføjelser.
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) overvejer at udvide FE's såkaldte hackerenheds beføjelser. | Foto: Kaare Smith/Ritzau
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) overvejer at udvide FE's såkaldte hackerenheds beføjelser. | Foto: Kaare Smith/Ritzau

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) overvejer at give Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed, den såkaldte hackerenhed, større juridiske beføjelser.

Det sker på baggrund af en ny rapport fra Forsvarsministeriet, hvori det bl.a. foreslås, at efterretningstjenesten får adgang til flere informationer om borgerne end den har i dag. Der er bl.a. tale om patientjournaler og mails mellem folketingsmedlemmer.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisen står der i rapporten, at anbefalingerne skyldes de seneste års stigning i antallet af hackerangreb. De foreslåede ekstra beføjelser skal sikre, at Forsvarets Efterretningstjeneste kan beskytte staten mod fremtidig cyberspionage og -kriminalitet, lyder begrundelsen.

Både it-sikkerhedsekspert Peter Kruse og Søren Debois, som er lektor og ekspert i internetsikkerhed hos IT-Universitetet, kritiserer rapportens anbefalinger.

"Center for Cybersikkerhed har haft meget vidtgående beføjelser i forvejen. Oven i købet vil de nu også kunne tilgå lokale netværk og omgå kryptering. Så taler vi om, at de vil kunne se intern kommunikation og data i eksempelvis Region Hovedstaden eller Folketinget," siger Søren Debois til Berlingske Business.

Fælles centre for cybersikkerhed kan være på vej i EU

Claus Hjort vil opruste dansk forsvar mod hackerangreb

Nye uddannelser skal dæmme op for hackerangreb

Ondsindede hackere har øget fokus mod Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: PR

ITM8 køber fynsk cloud-specialist

For abonnenter