ITWatch

Ny frygt for stor it-skandale i Banedanmark

Hele den danske togdrift skal køre med et nyt signalsystem fra 2023. To kronikører advarer om, at vi står overfor en "historisk stor skandale".

Foto: PR-visualisering

Transportministeriet har bestilt et nyt it-system ved navn Signalprogrammet til at styre togsignalerne, og det er hverken færdigudviklet eller testet i et europæisk land. Derfor står man på tærsklen til en "historisk stor skandale."

Sådan lyder advarslen i Børsen fra Poul Frøsing, fhv international chef for European Rail Traffic Management System, og Niels Jørgen Langkilde, direktør og tidligere medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti. 

De to kronikører peger på flere problemer ved signalsystemet og fremhæver, at Transportministeriet har skrevet kontrakt om et it-system, som hverken er færdigspecificeret eller testet i daglig drift.

"Der er udsigt til en historisk stor skandale. Igen på it-området, igen på infrastrukturområdet," skriver de.

Banedanmark er i øjeblikket ved at udrulle Signalprogrammet, som allerede er op til tre år forsinket. Det har indtil nu kostet 4 mia. kr. mere end oprindelig forudsagt.

It-ekspert: Signalsystem til tog kan blive Danmarks dyreste it-skandale

Minister: Uklar lovgivning ligger bag it-skandaler 

Mere fra ITWatch

Årets TechBBQ havde rekordmange kvinder på scenen

Antallet af kvindelige talere ved dette års TechBBQ satte rekord. Det giver flere perspektiver på startups og rollemodeller at spejle sig, når flere forskelligartede stemmer bliver hørt, lyder det fra kommunikationschefen bag techkonferencen.

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs