ITWatch

Ny frygt for stor it-skandale i Banedanmark

Hele den danske togdrift skal køre med et nyt signalsystem fra 2023. To kronikører advarer om, at vi står overfor en "historisk stor skandale".

Foto: PR-visualisering

Transportministeriet har bestilt et nyt it-system ved navn Signalprogrammet til at styre togsignalerne, og det er hverken færdigudviklet eller testet i et europæisk land. Derfor står man på tærsklen til en "historisk stor skandale."

Sådan lyder advarslen i Børsen fra Poul Frøsing, fhv international chef for European Rail Traffic Management System, og Niels Jørgen Langkilde, direktør og tidligere medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti. 

De to kronikører peger på flere problemer ved signalsystemet og fremhæver, at Transportministeriet har skrevet kontrakt om et it-system, som hverken er færdigspecificeret eller testet i daglig drift.

"Der er udsigt til en historisk stor skandale. Igen på it-området, igen på infrastrukturområdet," skriver de.

Banedanmark er i øjeblikket ved at udrulle Signalprogrammet, som allerede er op til tre år forsinket. Det har indtil nu kostet 4 mia. kr. mere end oprindelig forudsagt.

It-ekspert: Signalsystem til tog kan blive Danmarks dyreste it-skandale

Minister: Uklar lovgivning ligger bag it-skandaler 

Mere fra ITWatch

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs