ITWatch

Minister: Uklar lovgivning ligger bag it-skandaler

Politikerne bærer en stor del af skylden for de store it-skandaler som eksempelvis EFI i Skat. Det skriver innovationsminister Sophie Løhde (V) på Altinget.

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

Det er ikke bare it-selskaberne selv, der bærer skylden, når store offentlige it-projekter vælter. Faktisk bærer lovgiverne en stor del af ansvaret.

Sådan lyder konklusionen fra innovationsminister Sophie Løhde fra Venstre i et debatindlæg på Altinget.

"En central læring fra de fejlslagne it-projekter er netop, at det ikke kun handler om it," skriver hun og fremhæver, at når det gik galt i Skats EFI, skyldtes det blandt andet, at "den underliggende lovgivning er umanerlig kompleks."

"Og det er et generelt problem, at de regler, som it-systemerne skal administrere, er så fulde af undtagelser og skøn, at de dårligt lader sig digitalisere. Den læring er ikke mindst vigtig for os politikere, og den har jeg selv taget med videre. Lovgivningen skal være mere enkel og ensartet, hvis vi skal indfri ambitionen om at frigive mere tid til kernevelfærden ved til gengæld at overlade nogle af de administrative opgaver til maskinerne," skriver hun.

Hun henstiller til, at man gør regelsæt enklerer, så de er nemmere at omsætte til digitale systemer.

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs