KMD var rigtig meget billigere end konkurrenterne i kampen om Skattekontoen

Det vakte stor opsigt, da Skat i januar valgte KMD til at drifte og videreudvikle Skattekontoen. Men en aktindsigt, som Version2 har fået, afslører med al tydelighed begrundelsen: KMD's pris var langt lavere end konkurrenternes.
Foto: PR/KMD
Foto: PR/KMD

I slutløbet var der fire tilbudsgivere i udbuddet om at drifte, vedligeholde og videreudvikle Skats system kaldet Skattekontoen. CSC krævede 204 mio. kr. for aftalen. KMD kun 98 mio. kr.

Dermed lå KMD's pris altså under halvdelen af den dyreste konkurrents. Det viser en aktindsigt, som Version2 har fået og beskriver i dag.

Aftalen vakte ellers opsigt, da den kom på plads i januar, fordi den blev underskrevet midt under en stævning, hvori Skat kræver 700 mio. kr. af KMD og CapGemini, angiveligt på grund af funktionelle fejl og forkert anvendte metoder ved opbygningen af EFI. EFI-skandalen har en frygtet ekstraregning på mere end 14 milliarder kroner.

Pernille Kræmmergaard, der er professor ved Aalborg Universitet, hæfter sig ved den store prisforskel i tilbuddene på Skattekontoen.

"Jeg bemærker, at KMD vinder til en pris, der er væsentligt under udbudsprisen. Det kan godt få mig til at stille spørgsmål, om der kan leveres i den rette kvalitet i overensstemmelse med udbudsmaterialet til en så markant lavere pris," siger hun til Version2.

KMD ønsker ikke at kommentere sagen, oplyser KMD's kommunikationschef til ITWatch.

Eva Berneke: Tilliden hos kommunerne skal genetableres

Stor international konkurrent frygter KMD-sagens betydning for it-branchen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også