Stor international konkurrent frygter KMD-sagens betydning for it-branchen

KMD's udfordringer med sine kunder er "enormt skidt for branchen." Det mener konkurrenten CGI’s danske topchef, der frygter, at sagen kan udløse en generel mistillid til it-leverandører.

Egentligt kunne man godt tro, at konkurrenterne sad og gned sig i hænderne, hver gang der bliver tilføjet endnu et kapitel til KMD-sagen, der oplever store problemer med kunder som eksempelvis ATP. Men det afviser den administrerende direktør for CGI i Danmark, Martin Petersen:

"I virkeligheden synes jeg, at det er enormt skidt for branchen, for KMD bliver opfattet som repræsentant. Når så stor en leverandør havner i den slags problemer, som KMD er i lige nu, ser jeg en risiko for, at det skaber en mistillid til leverandørerne generelt."

CGI er leverandør af erhvervs-it løsninger til en stribe brancher som bl.a. energi, finans og detail, baseret på løsninger fra primært Microsoft og Oracle. Dermed er den danske division en direkte konkurrent til KMD, der som bekendt har trukket mange overskrifter de seneste måneder.

Senest har Udbetaling Danmark, som hører under ATP, revet kontrakten med KMD midt over og forlangt ikke mindre end 881 mio. kr. i erstatning. ATP havde inden da udtrykt sin frustration - også offentligt - over løsningen af Social Pension, der skulle have været brugt til at udbetale pension til mere end en million danskere.

Må leve med mistilliden

"Der er jeg da nervøs for, hvad vi som kollegaer til KMD bliver mødt med næste gang, vi skal snakke med de kunder, fordi de har oparbejdet en eller anden mistillid til KMD," forklarer Martin Petersen, uden at ville forholde sig til, om mistilliden er berettiget eller ej.

"Det kan jeg ikke forholde mig til på afstand, men den er der i hvert fald, og vi bliver også nødt til at leve med den."

Selvom ATP allerede har meldt ud, at Social Pension vil komme i udbud igen – og at KMD vil blive udelukket fra at byde på opgaven, tror Martin Petersen ikke på, at CGI’s forretning vil vokse på bekostning af KMD:

"Vi foretrækker naturligvis at skabe vores vækst ud fra egne evne men der vil da måske komme enkelte kunder og bede os lave mindre ting der ellers var tiltænkt KMD. I givet fald vil vi naturligvis også løse disse opgaver," siger han.

Skandalen drypper på CGI

CGI-chefen tilføjer dog, at han selvfølgelig vil kigge på Social Pension, når det kommer i udbud i løbet af foråret:

"Den vil vi da kigge på, når den kommer, så vi kan se, hvad det er for en kontraktform, hvad de efterspørger og hvordan de vil gøre det. Vi kigger hele tiden på de sager, og hvis der er noget, vi kan levere, vil vi selvfølgelig byde på det," understreger han og afslutter med bekymring i stemmen:

"Når KMD får en ordentlig skylle, så er der også nogle dryp, der lander på os, fordi vi bliver slået i hartkorn med KMD."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også