ITWatch

Eva Berneke: Tilliden hos kommunerne skal genetableres

Chefen for det stormomsuste KMD, Eva Berneke, vil helst undgå en voldgiftssag. Derfor endte uoverensstemmelsen med kommunerne i den såkaldte Kombit-sag i et forlig, der nu koster KMD 100 mio. kr.

Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO

Knap to uger efter, at Eva Berneke lagde striden med kommunerne i graven ved at betale 100 mio. kr. i bod til kommunernes it-fællesskab, Kombit, fortæller hun nu til Version2, hvorfor hun kæmpede for at undgå en voldgiftssag:

"Man ved, at det (en voldgift, red.) er langstrakt - det tager tre-fire-fem år, og man ved, at dem, der tjener mest på det, er advokaterne. Jeg har ikke noget imod advokater, men i et juridisk rum kommer vi alle sammen til at betale. Og det er ikke nødvendigvis sådan, at løsningen bliver bedre," siger Eva Berneke til Version2.

Miseren mellem KMD og Kombit handlede om leverancen af nogle afgørende støttesystemer til kommunerne. En opgave, der skulle have været løst for et år siden, og som samtidig har sat spørgsmålstegn ved KMD’s dobbeltrolle i sagen. For for hver dag, leverancen er forsinket, tjener KMD ekstra penge.

Eva Berneke erkender, at der er ting, som KMD burde have gjort og fortsat kan gøre bedre. Hun erkender også, at tilliden hos kommunerne skal genetableres ovenpå sagen, også for at KMD kan bevare et godt image på det offentlige it-marked. Berneke fortæller desuden, at forliget også betyder, at KMD vil få tildelt såkaldte dagsbøder, hvis opgaven ikke er løst i slutningen af 2017, som er den nye tidsfrist, der er aftalt mellem de to parter.

KMD: Hensættelser i den størrelsesorden skal nødigt gentages 

Underskud på 239 mio. kr. stopper ikke KMD's topchef 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs