ITWatch

EU-parlamentariker: EU-landene vil skrige af smerte over en europæisk telemyndighed

Morten Helveg Petersen, som er medlem af Europa-Parlamentet for Radikale Venstre, peger i et interview med Computerworld på muligheden for en fælles europæisk telemyndighed. 

Foto: Charlotte De La Fuente/Polfoto/Arkiv

Ifølge Radikale Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Morten Helveg Petersen, er der behov for at samle de europæiske kræfter endnu mere, når det gælder det digitale område. Det siger han i et interview med Computerworld.

Han peger på, at EU skal sikre gode rammer og en god infrastruktur, så euroæpiske virksomheder kan "være frontrunnere, når det kommer til nye typer spændende tjenester og teknologier."

EU-parlamentarikeren understreger vigtigheden af gode rammer for 5G.

"Lige nu kredser vi om spørgsmålet om, i hvilket omfang der er brug for en lidt mere håndfast tilgang i forhold til 5G i form af en egentlig europæisk telemyndighed. Det er klart, at det vil medlemslandene skrige af smerte over," siger Morten Helveg Petersen til Computerworld og uddyber:

"Det er klart, at der sker noget på telesiden som 5G. Det kræver, at vi investerer mindre i landbrugsstøtte og sturkturfondsstøtte og mere i nogle af de nye teknologier, der driver frem inden for energi, it, tele og digitalisering i øvrigt."

EU kræver større ansvar for forbrugere fra Facebook 

EU åbner igen for ansøgninger til wifi-pulje til september

EU retter blikket mod manglende standard for mobilopladere

Udspil til nye EU-regler for databeskyttelse mødt af kritik 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs