ITWatch

EU kræver større ansvar for forbrugere fra Facebook

Facebook skal overholde EU's forbrugerregler, ellers vil selskabet blive ramt af sanktioner, siger kommissær. (Opdateret)

Foto: /ritzau/Scanpix/Bax Lindhardt

Facebook skal til at komme i sving og leve op til EU's forbrugerregler. Det slår EU's forbrugerkommissær, Vera Jourova, fast på et pressemøde.

"Vi har været i dialog med Facebook i næsten to år, og jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er ved at blive utålmodig."

"Jeg vil se resultater, fremgang er ikke nok," siger hun.

Jourova siger videre, at hun forventer, at Facebook begynder at tage større ansvar for sine næsten 380 millioner brugere i Europa.

Derfor skal hullerne i betingelserne for at bruge tjenesten lappes.

"Mange ved ikke, at Facebook gør personlig data tilgængelig for tredjeparter. Jeg er ikke naiv. Jeg forventer ikke, at alle læser forbrugerbetingelserne."

"Men jeg forventer, at Facebook er ærlige over for dem, der prøver at forstå konsekvenserne ved at bruge tjenesten," siger hun.

Hvis ikke Facebook har rettet ind inden årets udgang, vil tjenesten blive mødt af sanktioner fra nationale myndigheder, oplyser Jourova. 

EU-Kommissionen samarbejder med medlemslandenes forbrugermyndigheder om sagen. 

"Sanktionerne er forskellige fra land til land. Men hvis ikke vi ser fremgang, kommer der sanktioner. Vi kan ikke forhandle for evigt," siger forbrugerkommissæren.

Facebook skal have ændringsforslagene klar midt i oktober, så de kan blive gennemgået med de nationale forbrugermyndigheder. 

Ved udgangen af året skal ændringerne være gennemført, så Facebook lever op til EU's regler.

/ritzau/

Google vil anke i EU-sag om datalovgivning

Tyskland vil stække internetgiganters magt

Stort EU-slagsmål om digital skat: Danmark må komme ind i det 21. århundrede 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs