ITWatch

EU retter blikket mod manglende standard for mobilopladere

Hvert år er gamle mobilopladere skyld i tonsvis af elektronikaffald. EU har presset på for en fælles standard i en årrække og lægger ny yderligere pres på producenterne for at finde en løsning.

På trods af at EU for knap et årti siden satte behovet for en fælles standard for mobilopladere på dagsordenen, er der sket meget lidt. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

I 2009 underskrev 14 selskaber inklusiv Apple, Samsung, Huawei og Nokia et frivilligt memorandum, hvor de blev enige om at harmonisere opladere til smartphones. Siden da er meget lidt sket på området.

Ni år senere – og fortsat ingen fælles standard – vil EU nu kigge nærmere på udviklingen. Det skriver Reuters.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs