ITWatch

Kina lokker med 10-årigt visum til højtuddannede it-talenter

I et forsøg på at tiltrække kompetent udenlandsk arbejdskraft udsteder de kinesiske myndigheder nu visum på op til 10 års varighed.

Foto: /ritzau/AP/Mark Schiefelbein

Højtuddannede europæere og amerikanere skal spændes for den kinesiske vækstvogn. Hvis Kina skal nå de centrale økonomiske målsætninger for de kommende år, afhænger meget nemlig af deres evne til at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Den erkendelse har nu fået kinesiske myndigheder til at udstede visum på 5-10 års varighed til bl.a. entreprenører, it-ledere og forskere inden for lukrative sektorer.

Det skriver BBC.

I 2017 var folkerepublikkens officielle mål en vækst på 6,5 pct., og det forbliver ifølge nyhedsbureauet Reuters uændret i år.

50.000 udlændinge - meget gerne universitetsprofessorer og Nobelprisvindere - får nu mulighed for at hjælpe Kina med at nå de tilsigtede vækstmål.

En ansøgning om længerevarende visum kan søges online. Det er gratis og vil blive ekspederet hurtigt, lyder det fra Beijing.

De, som får godkendt deres ansøgning, kan opholde sig i landet i 180 dage ad gangen og får mulighed for at tage partner og børn med.

I 2016 lavede den kinesiske regering et rangsystem for landets udstationerede arbejdstagere for at identificere, hvilke folk de gerne ville have til landet, og for at luge ud i gruppen af lavtuddannede.

Ifølge BBC viser et dokument fra den kinesiske regering, at de, som dengang røg i bunken 'højtuddannet, udenlandsk talentmasse', inkluderede Nobelprisvindere, succesfulde olympiske deltagere og direktører for "verdensberømte uddannelser inden for kunst of finkultur."

Topforskere, ledere af store, finansielle virksomheder og universitetsprofessorer er også velkomne.

Direktør for konsulenthus: Danske politikere er provinsielle at høre på 

Fynsk robotvirksomhed tredobler omsætningen og sigter mod kraftig vækst 

NNIT jagter kinesisk vækst med nyt kontor 

Ny rapport: Robotter kan overtage 800 millioner job 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs