Just Eat-stifter afviser for høje priser i dansk iværksætteri

Der er hverken en boble eller overophedede priser i det danske iværksættermiljø, som investorer i stigende grad trækkes til, lyder det fra stifter af international madbestillingsportal.
Jesper Buch, stifter af portalen Just Eat. | Foto: Plecto/PR
Jesper Buch, stifter af portalen Just Eat. | Foto: Plecto/PR

Værdiansættelsen af danske iværksættervirksomheden er ganske fin og endnu ikke for høj, lyder det fra Jesper Buch, stifteren af madbestillingsportalen Just Eat og nu investor, i Berlingske.

Udtalelsen kommer ovenpå en ny undersøgelse fra DVCA, brancheforeningen for kapitalfonde og ventureinvestorer i Danmark, som viser, at flere investorer går ind i iværksættervirksomheders tidlige fase med en stigning på 44 pct. til 84 pct. af investeringerne i denne fase.

Derudover ses en mindre stigning i investeringer i 2016 i forhold til 2015. Til gengæld ses et fald på godt 25 pct. i det amerikanske investeringsmiljø, som ITWatch skrev først i august. Og netop prissætningerne på de amerikanske virksomheder undrer investoren Jesper Buch.

"Jeg har yderst svært ved at forstå, hvorfor Uber eller Airbnb for den sags skyld kan nå så høje værdiansættelser. Men i dansk iværksætteri synes jeg ikke, at der er en boble. Jeg tror ikke, at vi skal være bange for det," siger Jesper Buch til avisen.

Storinvestor forsvarer Seed Capital

Kahoot henter nye investeringer i millionklassen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også